Eerste volledig onzichtbare hoortoestel ter wereld verkrijgbaar in Utrecht

Lyric: volledig onzichtbaar, wordt 24/7 gedragen, kan maandenlang gebruikt worden zonder batterijen te vervangen en biedt uitzonderlijke geluidskwaliteit.

30 APRIL 2015, NAARDEN
Samenvatting
Vandaag wordt er een revolutionair hoortoestel geïntroduceerd in Utrecht: De Lyric. De Lyric is het enige hoortoestel ter wereld dat diep in het benige gedeelte van de gehoorgang geplaatst wordt, zodat het hoortoestel zich op ongeveer 4 mm van het trommelvlies bevindt. De microfoon bevindt zich op 4 mm van de ingang van de gehoorgang. Het apparaatje wordt continu gedragen, is 100% onzichtbaar en blijft maandenlang onaangeraakt in de gehoorgang van de drager. Geen enkel ander hoortoestel ter wereld heeft deze kenmerken. De Lyric is vanaf heden verkrijgbaar in Utrecht: Connect Hearing op de Oranjerivierdreef 4a.

Voordelen van plaatsing diep in het oor
De plaatsing diep in de gehoorgang biedt een aantal voordelen op het vlak van geluidskwaliteit. Uit een recente studie blijkt dat 91 % van de gebruikers verklaart heel tevreden te zijn over de geluidskwaliteit van de Lyric. Door de diepe plaatsing in de gehoorgang maakt de Lyric gebruik van de natuurlijk anatomie van de oorschelp, waardoor geluid op de meest natuurlijk mogelijke wijze waargenomen wordt.

Lyric is bovendien volledig onzichtbaar dankzij de diepe plaatsing. Niemand kan het Lyric-hoortoestel zien zitten, vanuit welke hoek men ook naar het oor kijkt. Mensen die op esthetisch vlak naar perfectie streven, ongeacht hun leeftijd en geslacht, vinden in Lyric de oplossing. Bij kale mannen is het volledig onzichtbaar en ook vrouwen kunnen voortaan voor een kort kapsel kiezen, hun haar opsteken of achter de oren stoppen zonder dat iemand ooit ziet dat ze een hoortoestel dragen.

Geen chirurgische ingreep en constant dragen
Lyric wordt comfortabel in de gehoorgang geplaatst door een erkende Lyric specialist van Connect Hearing. Bij het plaatsen komt geen chirurgische ingreep of verdoving te pas. Na plaatsing kan de Lyric maandenlang worden gebruikt. Er hoeven geen batterijen vervangen te worden en onderhoud van het toestel is ook niet nodig. Zodra de batterij leeg is, plaatst de Lyric specialist een nieuw toestel met de meest recente Lyrictechnologie, dit zonder talloze afstemmingen of de installatie van ingewikkelde programma’s.

De Lyric is spatwaterdicht en wordt continu gedragen: je kan ermee slapen, douchen, sporten etc. Met de Lyric heeft de drager een zo normaal mogelijk leven en wordt hij/zij niet dagelijks herinnerd aan zijn of haar gehoorverlies.

Gehoorverlies: 50% jonger dan 55
Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft gehoorverlies. 65% van de mensen met gehoorverlies is jonger dan 65 jaar, 50% zelfs jonger dan 55. Toch dragen mensen pas gemiddeld vanaf hun 70e levensjaar een hoortoestel. “Onverstandig’’, zegt Michel Makker. Algemeen Directeur van Connect Hearing Nederland, ”bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel de communicatie verbeteren. En communicatie is juist zo belangrijk. Goed horen zorgt voor verbetering van persoonlijke relaties, zoals meer intimiteit en een afname van verstoorde, negatieve communicatie. Als je slechthorend bent en een hoortoestel draagt, neemt je gehoorverlies en met name de spraakverstaanbaarheid minder snel af dan wanneer je geen hoortoestel draagt. ”

Download PDF
Download PDF
Over Connect Hearing

Connect Hearing Nederland is een retailnetwerk van gehoorspecialisten dat momenteel op 27 locaties in Nederland klanten bedient.

Connect Hearing is ontstaan door de fusie van twee bedrijven: het in 1992 in Goes opgerichte All Ears, en Makker hoorspecialisten, dat in 1996 in Utrecht zijn deuren opende.

Connect Hearing levert technologische oplossingen voor mensen met gehoorverlies en onderscheidt zich door uitstekende dienstverlening. Connect Hearing werkt voortdurend aan betere informatie, voorlichting, tests, advisering en steun, waarbij de klant altijd centraal staat. Beter horen begint nu eenmaal met inzicht in iemands persoonlijke behoeften.

Connect hearing is onderdeel van Sonoya Holding AG, de toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen gevestigd in het Zwitserse Stäfa. Deze in 1947 opgerichte groep is momenteel wereldwijd actief in ruim 90 landen en heeft ongeveer 9000 werknemers in dienst.

Connect Hearing heeft 15 hoorcentra op verschillende locaties in Nederland.

berichten