Geluidloze fanfare trekt aandacht in centrum Hilversum

Belang van goed horen wordt daarmee ‘zichtbaar’

22 AUGUSTUS 2014, HILVERSUM
Samenvatting
Op 30 augustus vanaf 13:30 uur, trekt de Connect Hearing fanfare door het centrum van Hilversum. De fanfare met alle toeters en bellen, zal volledig geluidloos zijn en daarmee flink de aandacht trekken. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van goed horen. Iedereen die de fanfare tegenkomt, wordt uitgenodigd om een gratis hoortest af te laten nemen in het hoorcentrum van Connect Hearing in Hilversum.

Gehoorverlies: 50% jonger dan 55
Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft gehoorverlies. 65% van de mensen met gehoorverlies is jonger dan 65 jaar, 50% zelfs jonger dan 55. Toch dragen mensen pas gemiddeld vanaf hun 70e levensjaar een hoortoestel. “Onverstandig’’, zegt Just Makker van Connect Hearing in Hilversum, ”bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel de communicatie verbeteren. En communicatie is juist zo belangrijk. Goed horen zorgt voor verbetering van persoonlijke relaties, zoals meer intimiteit en een afname van verstoorde, negatieve communicatie. Als je slechthorend bent en een hoortoestel draagt, neemt je gehoorverlies en met name de spraakverstaanbaarheid minder snel af dan wanneer je geen hoortoestel draagt. ”

10% heeft gehoorverlies, 95% kan geholpen worden
10% van de Nederlandse bevolking heeft gehoorverlies in meer of mindere mate. 95% van de mensen met gehoorverlies kan geholpen worden met een hoortoestel. “Een gratis professionele hoortest geeft mensen de mogelijkheid om in ieder geval inzichtelijk te maken of er sprake is van gehoorverlies”, aldus Just Makker. “En, uit onderzoek lijkt te komen dat als je als slechthorende, je oren niet voorziet van een hoortoestel, het verstaan van spraak sneller achteruit gaat.”

Over Connect Hearing Nederland
Audicienketen Connect Hearing heeft 27 winkels. De winkels zijn uitgerust met de laatste technologie op het gebied van meetapparatuur. De gediplomeerde audiciens helpen dagelijks tientallen mensen met gehoorverlies aan een passende hooroplossing en verbeteren daarmee het sociale leven van deze mensen.

Download PDF
Download PDF
Over Connect Hearing

Connect Hearing Nederland is een retailnetwerk van gehoorspecialisten dat momenteel op 27 locaties in Nederland klanten bedient.

Connect Hearing is ontstaan door de fusie van twee bedrijven: het in 1992 in Goes opgerichte All Ears, en Makker hoorspecialisten, dat in 1996 in Utrecht zijn deuren opende.

Connect Hearing levert technologische oplossingen voor mensen met gehoorverlies en onderscheidt zich door uitstekende dienstverlening. Connect Hearing werkt voortdurend aan betere informatie, voorlichting, tests, advisering en steun, waarbij de klant altijd centraal staat. Beter horen begint nu eenmaal met inzicht in iemands persoonlijke behoeften.

Connect hearing is onderdeel van Sonoya Holding AG, de toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen gevestigd in het Zwitserse Stäfa. Deze in 1947 opgerichte groep is momenteel wereldwijd actief in ruim 90 landen en heeft ongeveer 9000 werknemers in dienst.

Connect Hearing heeft 15 hoorcentra op verschillende locaties in Nederland.

berichten