Henkjan Smits draagt eerste volledig onzichtbare hoortoestel ter wereld

Eindelijk doe ik weer volledig mee

01 OKTOBER 2014, NAARDEN
Samenvatting
Presentator, bedrijfscoach en inspirator Henkjan Smits komt vandaag ‘uit de kast’’. Door jarenlang in lawaaierige ruimtes te hebben gewerkt (popconcerten) was zijn gehoor niet meer optimaal en miste hij tijdens drukke gelegenheden flarden van gesprekken. Omdat hij er niet aan moest denken om met een zichtbaar hoortoestel door het leven te gaan, was het onder ogen zien van zijn gehoorverlies, voor Henkjan, nog een stap te ver. Sinds enkele weken draagt Smits een revolutionair hoortoestel: De Lyric. De Lyric is het enige hoortoestel ter wereld dat diep in het benige gedeelte van de gehoorgang geplaatst wordt, zodat het hoortoestel zich op ongeveer 4 mm van het trommelvlies bevindt. Daardoor is het mini apparaat volledig onzichtbaar te dragen. Het hoortoestel wordt continu gedragen, is dus 100% onzichtbaar en blijft maandenlang onaangeraakt in de gehoorgang. Geen enkel ander hoortoestel ter wereld heeft deze kenmerken.

Henkjan Smits over zijn gehoorverlies en onzichtbare hoortoestel
“Meestal in restaurants lachte ik aardig naar de ober of de serveerster en moest mijn vrouw of iemand anders aan tafel vertellen wat er nou precies verteld werd, maar laatst was ik in een restaurant dat bekend staat om zijn slechte akoestiek en kon ik de serveerster eindelijk weer woordelijk verstaan. Ook op netwerkborrels kan ik weer meedoen. Vaak miste ik stukken van gesprekken, maar nu versta ik alles en iedereen, zelfs in lawaaierige ruimtes.
“Ook ’s nachts hou ik de apparaten natuurlijk in, want je voelt ze niet. Ik zet ze dan wel uit, waardoor het heerlijk stil wordt en ik veel dieper slaap.”

Voordelen van plaatsing diep in het oor
Door de diepe plaatsing in de gehoorgang maakt de Lyric gebruik van de natuurlijk anatomie van de oorschelp, waardoor geluid op de meest natuurlijk mogelijke wijze waargenomen wordt.

Lyric is bovendien volledig onzichtbaar dankzij de diepe plaatsing. Niemand kan het Lyric-hoortoestel zien zitten, vanuit welke hoek men ook naar het oor kijkt.

Geen chirurgische ingreep en constant dragen
Lyric wordt comfortabel in de gehoorgang geplaatst door een erkende Lyric specialist. Bij het plaatsen komt geen chirurgische ingreep of verdoving te pas. Na plaatsing kan de Lyric maandenlang worden gebruikt. Er hoeven geen batterijen vervangen te worden en onderhoud van het toestel is ook niet nodig. Zodra de batterij leeg is, plaatst de Lyric specialist een nieuw toestel met de meest recente Lyrictechnologie, dit zonder talloze afstemmingen of de installatie van ingewikkelde programma’s.

De Lyric is spatwaterdicht en wordt continu gedragen: je kan ermee slapen, douchen, sporten etc. Met de Lyric heeft de drager een zo normaal mogelijk leven en wordt hij/zij niet dagelijks herinnerd aan zijn of haar gehoorverlies.

Gehoorverlies: 50% jonger dan 55
Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft gehoorverlies. 65% van de mensen met gehoorverlies is jonger dan 65 jaar, 50% zelfs jonger dan 55. Toch dragen mensen pas gemiddeld vanaf hun 70e levensjaar een hoortoestel. “Onverstandig’’, zegt Michel Makker. Algemeen Directeur van Connect Hearing Nederland, ”bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel de communicatie verbeteren. En communicatie is juist zo belangrijk. Goed horen zorgt voor verbetering van persoonlijke relaties, zoals meer intimiteit en een afname van verstoorde, negatieve communicatie. Als je slechthorend bent en een hoortoestel draagt, neemt je gehoorverlies en met name de spraakverstaanbaarheid minder snel af dan wanneer je geen hoortoestel draagt. ”

Download PDF
Download PDF
Over Connect Hearing

Connect Hearing Nederland is een retailnetwerk van gehoorspecialisten dat momenteel op 27 locaties in Nederland klanten bedient.

Connect Hearing is ontstaan door de fusie van twee bedrijven: het in 1992 in Goes opgerichte All Ears, en Makker hoorspecialisten, dat in 1996 in Utrecht zijn deuren opende.

Connect Hearing levert technologische oplossingen voor mensen met gehoorverlies en onderscheidt zich door uitstekende dienstverlening. Connect Hearing werkt voortdurend aan betere informatie, voorlichting, tests, advisering en steun, waarbij de klant altijd centraal staat. Beter horen begint nu eenmaal met inzicht in iemands persoonlijke behoeften.

Connect hearing is onderdeel van Sonoya Holding AG, de toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen gevestigd in het Zwitserse Stäfa. Deze in 1947 opgerichte groep is momenteel wereldwijd actief in ruim 90 landen en heeft ongeveer 9000 werknemers in dienst.

Connect Hearing heeft 15 hoorcentra op verschillende locaties in Nederland.

berichten